Обученията по проекта ПУЛСС бяха временно преустановени заради пандемията от

...
Обученията по проекта ПУЛСС бяха временно преустановени заради пандемията от
Коментари Харесай

Обученията за подобряване на лечението на спешните състояния тръгват от октомври

Обученията по плана ПУЛСС бяха краткотрайно прекратени поради пандемията от COVID-19, само че планираме да ги обновим. Важни са и за сътрудниците, и с цел да подсигуряваме на пациентите съответна и навременна помощ. Информирам ви по-рано в каква посока работи министерството, с цел да го имате поради при правенето на месечните графици. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. по време на видеоконферентна среща с шефовете на центровете за незабавна здравна помощ в страната.

В рамките на план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ 5-дневно образование в Националния център за образование и подготовка в системата на незабавната здравна помощ минават медицински сестри, лекари, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ. Целта на плана е да се увеличи качеството на предоставяната незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал.

Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и е с общ бюджет от 7 млн. лева Теоретичните и на практика образования на незабавните екипи стартираха в края на месец ноември 2019 година и се организираха до началото на пандемията, като седмично броят на курсистите беше по 120 души.

При възобновяването на образованията борят на присъстващите ще бъде сведен, според противоепидемичните ограничения.

До края на месец февруари 2020 година сполучливо минали образования са 1 400 бр. чиновници от центровете за незабавна здравна помощ и разкритите филиалите към тях. След работещите в ЦСМП курсове ще преминат и чиновници в незабавните отделения на лечебните заведения.

„ Обученията по плана ще започват при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, за отбрана здравето на участниците – термометриране, образование в обособени зали – с виртуална връзка с лектора, на практика занимания върху разнообразни медицински манекени, учестена стерилизация “, изясни здравният министър.

Сн. Министерство на здравеопазването

В рамките на видеоконферентната връзка проф. Ангелов и ръководителите на ЦСМП дискутираха още обслужването на пациентите, в т. ч. и тези с потвърден COVID-19, на територията на съответните административни области, осигуреността с персонални защитни средства и дезинфектанти, както и изплащането на 1000-те лева в допълнение заплащане за работа на първа линия в битката с COVID-19. От центровете за незабавна здравна помощ не бяха сложени проблеми, изискващи намесата на министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР