Обстановката в страната се усложнява. За това сигнализират различни институции.

...
Обстановката в страната се усложнява. За това сигнализират различни институции.
Коментари Харесай

НИМХ и КАТ с извънредни съобщения за усложнавящаща се зимна обстановка в страната

Обстановката в страната се усложнява. За това алармират разнообразни институции. Още от нощес синоптици тръбят за значителни снеговалежи. Първоначално кодовете за рисково време бяха оповестени в 7 области, само че обстановката в страната става все по напрегната и към този момент кодовете важат за 11 региона. Това демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Областите с предупреждение за снеговалежи са Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони ще има снеговалежи и ще се образува нова снежната покривка с дебелина между 5 и 10 см. По поречието на Дунав има условия за поледици. Жълт код за опасност валежи от дъжд е обявен в областите: Благоевград, Пловдив, Смолян, Пазарджик. По поречието на река Дунав също има условия за поледици.

От НИМХ предупреждават за значителни валежи от дъжд, над около 1000 метра - от сняг. Очаквани количества на валежа - 15-20 л/кв.м.

Снежен апокалипсис! Времето в столицата се разфуча (СНИМКИ)

От " Пътна полиция " също отправиха предупреждение към всички шофьори. От агенцията призоваха водачите да си останат вкъщи, ако могат да отложат пътуването си. Ако това не е възможно, то да карат с повишено внимание.

Поради обилен снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 т по АМ „ Люлин “, посока изход София, информират от пресцентъра на МВР.

Идентично ограничение е въведено по път I-6 Кюстендил - ГКПП „ Гюешево “, между 10 - 56 км по автомагистрала „ Тракия “, както и по дестинацията - ГКПП " Калотина " - Сливница.

Обилен сняг вали и в района на автомагистрала „ Хемус “, там видимостта е намалена и заради падналата мъгла.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР