Обстановката в Румъния ескалира все повече. Няколко инцидента са настъпили

...
Обстановката в Румъния ескалира все повече. Няколко инцидента са настъпили
Коментари Харесай

НА ЖИВО В БЛИЦ: Румъния се тресе! Над 60 хиляди души протестират, полицията започна да стреля!

Обстановката в Румъния ескалира от ден на ден. Няколко случая са настъпили към 21.00 часа сред протестиращите на площад „ Виктория “, пред постройката на държавното управление на Румъния, и жандармерията, предава Agerpres. Пред държавната постройка има към 60 000 протестиращи, съгласно източници. Няколко стачкуващи са показали експанзия, до момента в който множеството хора са пеели националния химн, и жандармерията се е намесила със сълзотворен газ, водна бликам и изстрели във въздуха.

Част от тези хора, останали в региона, са се завърнали по-късно скандирайки „ Крадци, крадци! “ и „ Няма да си тръгнем “. „ Нито едно от изказванията на тези хора, уверен съм, не могат да бъдат решени посредством принуждение. Аз най-малко, не разбирам този метод на протестиране. Моите сътрудници бяха принудени да употребяват самостоятелни средства за отбрана, с цел да попречат на хората, извършващи тези дейности. Интервенцията е била комплицирана, защото нападателните групи в митинга са употребявали почтени хора, протестиращи умерено, като щитове “, съобщи представителят на Букурещката жандармерия, Георгиан Еначе в петък вечер.

Началникът на отдел връзки на румънската жандармерия Мариус Милитару също насочи апел към дамите и децата да се отдръпват към зоните, където няма принуждение. Той прикани и мирните стачкуващи да се разграничат от нападателните групи протестиращи, с цел да може жандармерията да се намеси и да ги изтегли от тълпата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР