Обстановката се развива според очакванията. А те както знаете са:

...
Обстановката се развива според очакванията. А те както знаете са:
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Имаме  дифузно разпространение на вируса във всички области

Обстановката се развива съгласно упованията. А те както знаете са: нахлуване на Омикрон към нови върхове в броя на записаните случаи дневно, само че никакви чудовищни бройки като 60 000, 70 000 или 100 000 случая дневно. Днес е съвсем 10 000. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Ще надминем 1 милион регистрирани случая, ще надминем 33 500 умряли. Знаете прогнозата ми още от началото на ноември, че Омикронът ще има потребност да се бори 3-4 седмици да стане доминантен.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.37. Ето, Омикронът се манифестира. Базата обаче е висока, така, че прекомерно огромни стойности на това число не се чакат. Но е над 1.3, а както знаете, рисково е да седи 2 седмици по този начин.

Данните за смъртността. Тя е в границите на предстоящото. Омикронът още не се е развихрил. Делта разновидността още го има, а той е много гибелен. По прогнозите пиша - 75 - 85 дневно приблизително за идващите дни.

Картата за прогнозата за 14-дневната заболеваемост. Очаква се и други области да влязат в тази най-тъмночервена зона. Виждате, че героичната опозиция на Пловдив е към края си. Удържа фронта много време.

Имаме дифузно разпространяване на вируса във всички области. Това е, което ни чака да края на месеца

Виждате, че Омикронът е мощно публикуван, само че не във всички области. Пожарът гори с друга активност на другите места. Има области, където гори мощно и такива, където гори много по-слабо. Като се ускори горенето в тия последните области, в тия първите много ще е изгоряло. При тази обстановка вероятността за суперпожар понижава с всеки изминат ден, в който нещата остават по този начин.

Заетостта на леглата. Опитвам се да обясня, че не се следи единствено факторът претовареност на интензивни кревати. Не се схваща. Добре, от на следващия ден ще пусна нова картинка, та да видите, че се наблюдават и други фактори. Мултифакторен разбор - запомнете това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР