Обстановката на западните граници остава напрегната и затова Русия реализира

...
Обстановката на западните граници остава напрегната и затова Русия реализира
Коментари Харесай

Русия реализира комплекс от мерки за укрепване на напрегнатата западна граница

Обстановката на западните граници остава напрегната и по тази причина Русия „ осъществя комплекс от ограничения “ за тяхното подсилване, съобщи министърът на защитата на Руската Федерация Сергей Шойгу, представен от РИА Новости.

„ Ситуацията се характеризира със усилване на военното наличие на НАТО в Източна Европа, разполагане на системи за противоракетна защита на Съединени американски щати в Полша и Румъния, разширение на военното съдействие на Алианса с Финландия и Швейцария “, разясни той на откриването на съвещание на колегията на министерството.

До края на годината в Западния боен окръг (ЗВО) ще се проведат повече от 20 учения, в които ще вземат участие войските от противовъздушната защита (ПВО), материално-техническото обезпечаване, както и бреговите подразделения.

Освен това ЗВО ще получи повече от 1300 единици нова и осъвременена военна техника. Ще продължи и комплектоването на войските на контрактниците: през тази година към този момент са взети девет хиляди души.

В момента главните старания на командването на окръга, по думите на Шойгу, са съсредоточени върху подготовката на руско-белоруските учения „ Щит Союза-2019 “, които ще се проведат от 13 до 19 септември и ще завършат двугодишния цикъл на взаимна подготовка.

На тях се възнамерява да бъдат задействани до 12 хиляди военни и 950 единици бойна техника. Министърът акцентира, че мероприятията са с „ извънредно защитителен “ темперамент.

Също по този начин е стартирана подготовка за три учения на ОДКБ – „ Взаимодействие “, „ Ешелон “ и „ Поиск “. В тях ще вземат участие военни от Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР