Общото състояние на 25-имата най-богати хора в света се е

...
Общото състояние на 25-имата най-богати хора в света се е
Коментари Харесай

В месеците на пандемия 25 човека добавиха $255 млрд. към богатството си

Общото положение на 25-имата най-богати хора в света се е нараснало с 255 милиарда $ за миналите два месеца макар пандемията от новия ковид. Това демонстрира оповестена оценка на сп. " Форбс ", съобщи ТАСС.Изданието означи, че най-успешен във финансово отношение обсъжданията интервал е бил за Марк Зукърбърг, чието благосъстояние е повишено с 31 милиарда $ до 86,5 милиарда $. Основна причина е повишаването на акциите на ръководената от него компания Facebook (Facebook). Зукърбърг се е изкачил от седмо на четвърто място в класацията най-богатите в света.

Шефът на Амазон (Amazon) Джеф Безос е спечелил за тази два месеца 29,9 милиарда $, също с помощта на по-високите котировки на акциите. Неговото положение е достигнало 146,9 милиарда $. Той продължава да е най-богатият човек в света.

Богатството на Бил Гейтс, един от създателите на Майкрософт (Microsoft), се е повишило с 11,9 милиарда $ до 106,5 милиарда $.

Активите на основния изпълнителен шеф на френската група Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно са нараснали цената си с 12,8 милиарда $ до 94,1 милиарда $, а на ръководителя на капиталовия фонд Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет - с 6 милиарда до 69,2 милиарда $.

Съоснователят на Оракъл (Oracle) Лари Елисън към този момент е с 10,4 милиарда $ по-богат, притежавайки общо 66,4 милиарда долара).

Бившият началник на Майкрософт Стив Балмър е прибавил 14 милиарда $ към положението си, което е достигнало 65,4 милиарда $.

Лари Пейдж, един от създателите на Google (Google), е натрупал още 14,2 милиарда $ до общо 63,6 милиарда $.Състоянието на Сергей Брин, другия създател на Google, се е нараснало с 13,7 милиарда $ до 61,3 милиарда $, а на притежателя на комерсиалната верига Сара (Zara) Амансио Ортега - с 5,2 милиарда $ до 60,5 милиарда $.

Докъде стигна цената на активите им

През отчетния интервал всичките 25 милиардери, включени в листата, са били на облага. Общо активите им са достигнали близо 1,5 трилиона $. Специалистите на " Форбс " основават оценките си най-вече на информацията за смяна в цената на акциите.

Служителите на списанието са установили, че приходите на популацията в изискванията на пандемията като цяло са намалели. Например в Съединени американски щати от средата на март 39 милиона души са кандидатствали за компенсации за безработица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР