Общото събрание на СУ Св. Климент Охридски прие декларация срещу

...
Общото събрание на СУ Св. Климент Охридски прие декларация срещу
Коментари Харесай

СУ поиска Денков да оттегли реформите, той отказал

Общото заседание на СУ " Св. Климент Охридски " одобри декларация против готвените от министър Денков промени. Това се случи в негово наличие, съобщава 

По предложение на Философския факултет към дневния ред на събранието е била включена точка за разискване на промени те, които възнамерява МОН, свързани с атестацията на преподавателите. Министър Денков е бил поканен и също е бил изслушан по време на събранието.

Прочетена е позицията на Факултетния съвет на Юридическия факултет, която е послужила за база на признатата от 2 точки декларация. Преподавателите са срещу метода, по който се пробва МОН да наложи измененията.

" Има недомислие в цялата работа, в хуманитаристиката има неприемливи неща, работим с български език, няма по какъв начин да ни се каже, че в случай че не публикуваме в няколко непознати издания, ще приключим с работата си ", разяснява за ФАКТИ проф. доктор Амелия Личева от Факултета по славянски филологии.

В декларацията на Общото заседание се желае отдръпване на препоръчаните планове за изменение на Правилника за използване на Закона за развиването на университетския състав в Република България и за Решение на Министерски съвет за установяване на критерии, индикатори и методика за атестиране на университетския състав в държавните висши учебни заведения.

В същото време се декларира подготвеност за разработване на промени в законодателството, ориентирани към възстановяване на условията, гарантиращи качество на преподавателската и научноизследователската работа във висшите учебни заведения в България.

 
 
 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР