Общото събрание на съдиите не успя да избере двама нови

...
Общото събрание на съдиите не успя да избере двама нови
Коментари Харесай

Не успяха да изберат двама нови членове на ВСС |

Общото заседание на съдиите не съумя да избере двама нови членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) на мястото на подалите оставка Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев. И второто гласоподаване мина при ниска изборна интензивност, заяви Българска национална телевизия.

Вотът се провали, тъй като от 2202 с право на глас, са дали своят вот едвам 580 съдии, което е 26.34% изборна интензивност, надалеч под нужните 33% за постоянен избор.

Избирателна интензивност е от основно значение за редовността на избора. За да бъдат определени новите членове на Съдийската гилдия, електронно или с хартиена бюлетина за тях би трябвало да дадат своя избор най-малко половината от 2 202-та имащите право на глас съдии.

Тъй като през вчерашния ден гласувалите бяха 669 съдии, вотът беше разгласен за неточен. Според Закона за правосъдната власт при повторното гласоподаване процентът от 50 пада на 33, което значи, че за постоянен избор би трябвало вота си през днешния ден да са упражнили най-малко 727 магистрати, заяви БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР