Общото събрание на ПГ на БСП за България“ единодушно изключи

...
Общото събрание на ПГ на БСП за България“ единодушно изключи
Коментари Харесай

БСП изключи Явор Божанков

Общото заседание на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ единомислещо изключи Явор Божанков от групата. Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.

След чуване на Явор Божанков, Общото заседание на Парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ взе единомислещо решение за изключването му от групата.

Правилникът на парламентарната група планува: „ Чл. 26 (2) Всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва. (3)… Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група. “

Причина за това решение стана изявление и гласоподаване на Божанков за даване на военно-техническа помощ за Украйна, макар решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава „ срещу “.

Божанков разкритикува държанието на личната си партия и даже упрекна, че мнението на левицата е построено на база " накъде духа вятъра " на публичното мнение. Депутатът изрази позицията си в поддръжка на изпращането на оръжие на Украйна " с ясното схващане какви последици може да има " за самия него, написа " Булевард България ".

" Не мога да се съглася с тезата, че това решение включва България във войната. По простата причина, че даже прилежаща (Северна) Македония е изпратила оръжие доста от дълго време, както и Чехия, и цяла Европа. Никой не е влезнал директно във войната.Не би трябвало и българските жители да се плашат, а те се плашат с политическа цел ", съобщи Явор Божанков.

Депутатът от Българска социалистическа партия акцентира, че водачите са тези, които би трябвало да водят хората, а не да гледат публичното мнение - " накъде духа вятъра и да опънем платната, с цел да се понесем на течение на публичния спор ".

" Това е исторически миг освен за България, а и за Европа. Решението е значимо. То е алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор ", добави още той.

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР