Общото събрание на Парламентарната група на коалиция БСП за България

...
Общото събрание на Парламентарната група на коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Коалицията "БСП за България" изключи Явор Божанков от парламентарната си група



Общото заседание на Парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България " взе единомислещо решение за изключването на Явор Божанков от групата, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Причината е изявление и гласоподаване на Божанков за даване на военно-техническа помощ за Украйна, макар решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава " срещу ".

По-рано денем Явор Божанков от Българска социалистическа партия не се съгласи с тезата, че давайки оръжие на Украйна, това ще ни вкара във войната.

" Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор ", сподели той. Божанков беше безапелационен, че е безусловно уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за него.

" Убеден съм в едно и желая да го кажа от тази естрада и да остане в стенограмите - Русия няма да завоюва тази война ", добави той.
Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР