Общото събрание на Българския олимпийски комитет (БОК) утвърди състава на

...
Общото събрание на Българския олимпийски комитет (БОК) утвърди състава на
Коментари Харесай

18 състезатели ще ни представят на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Общото заседание на Българския олимпийски комитет (БОК) утвърди състава на олимпийската ни делегация за присъединяване на третите зимни юношески олимпийски игри в Лозана, Швейцария, което ще се организира сред 9 и 22 януари 2020 година

На игрите България ще бъде показана от 18 млади състезатели, с 6 повече от предходното издание Лилехамер 2016, които ще се състезават в 8 типа спорт.

Три девойки и три момчета ще пазят родния биатлон – това са Валентина Димитрова, Лора Христова, Лора Радковска, Васил Зашев, Красимир Атанасов и Деян Разложки. В ски алпийски дисциплини ще вземат участие Юлия Златкова и Константин Стоилов. В ски бягането ще ни показва единствено Александър Огнянов. На пързалката по сноуборд ще излязат едно момиче и две момчета - Теодора Илиева сноуборд крос, Влади Камбуров сноуборд крос и Даниел Пикет халфпайп. На ледената пързалка по фигурно пързаляне ще се показа Ивелина Байчева, а в дисциплината шорт трек - Любомир Калчев. Хокей на лед ще играят Мария Руневска и Нино Томов. Милен Миланов ще се състезава с едноместна и двуместна шейна, а Недялко Иванов – единствено с двуместна шейна.

В делегацията влизат още 11 треньора, ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и други длъжностни лица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР