Общото богатство на най-богатите предприемачи в Русия е намаляло с

...
Общото богатство на най-богатите предприемачи в Русия е намаляло с
Коментари Харесай

И най-богатите руснаци обедняват: С 93,616 млрд. долара

Общото благосъстояние на най-богатите бизнесмени в Русия е намаляло с 93,616 милиарда $ от началото на годината. 
Най-много е изгубил главният притежател
на „ Ренова “ Виктор Векселберг, чиито загуби са достигнали 11,2 милиарда $, а положението му е намаляло до 7,24 милиарда $, пресметна РИА Новости въз основа на данни от Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Индексът се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, в които милиардерите имат дялове.

За някои компании изчислението се основава на съотношението на капитализацията към EBITDA или на цената на акцията към облагата на акция. В класацията на BBI влизат общо 500-те най-богати хора в света, като в този момент в нея са включени 27 руснаци. Към 3 октомври общото им благосъстояние възлиза на 299,34 милиарда $.
Най-богатият от тях е Владимир Потанин,
един от главните притежатели на „ Норникел “, който от началото на годината е понижил положението си с 2,17 милиарда $ до 28,7 милиарда $. Състоянието на съсобственика на „ Новатек “ Леонид Михелсон, който към момента е втори в класацията, е намаляло доста – със 7,12 милиарда $ до 25,3 милиарда $.

На трето място е Алексей Мордашов, чието положение е намаляло с 9,12 милиарда $ до 19,1 милиарда $.

На четвърто място е бенефициентът на НЛМК Владимир Лисин, който е изгубил 9,12 милиарда $ от началото на годината (състоянието му се прави оценка на 18,9 милиарда долара). На пето място се класира Алишер Усманов („ Металоинвест “, „ Мегафон “), чието положение е намаляло с 3,16 милиарда $ от началото на годината и в този момент се прави оценка на 18,1 милиарда $.

На шесто място е съсобственикът на „ Лукойл “ Вагит Алекперов (подал оставка от Съвета на шефовете и предварително напуснал поста президент на компанията), който е изгубил 3,67 милиарда $ и в този момент разполага с 18,1 милиарда
На седмо място в листата
е някогашният бенефициент на Еврохим и СУЕК Андрей Мелниченко (оттеглил се от съсобствеността на 9 март поради глобите на ЕС) – положението му е намаляло с 2,25 милиарда $ до 15,2 милиарда

На осмо място се подрежда Сюлейман Керимов (семейството му контролираше „ Полюс “ до май, след което делът му беше трансфериран на Фондацията за поддръжка на ислямските организации), чието положение е намаляло с 2,05 милиарда до 13,2 милиарда

На девето място е Михаил Прохоров („ Онексим груп “): положението му е намаляло от началото на годината с 1,06 милиарда $ до 12,9 милиарда В дъното на първата десетка е Генадий Тимченко, съсобственик на „ Новатек “ и „ Сибур “, чието положение е намаляло с 9,66 милиарда $ до 12,8 милиарда $ от началото на годината.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР