Общопрактикуващите лекари в Карлово и Медицински център 1, който е

...
Общопрактикуващите лекари в Карлово и Медицински център 1, който е
Коментари Харесай

Кметът на Карлово и лекари призоваха гражданите да се ваксин...

Общопрактикуващите лекари в Карлово и Медицински център 1, който е общинско сдружение разполагат с всички типове ваксини против ковид-19 в количества, които са задоволителни за жителите на района. Това оповестиха на конференция за хода на имунизацията в подбалканската община.

В нея участваха кметът на общината доктор Емил Кабаиванов, ръководителят на Общинския съвет Доньо Тодоров, шефът на МБАЛ " Д-р Киро Попов " доктор Христо Пелев, шефът на Медицински център 1 доктор Атанас Юнаков и доктор Стоянка Делевска от името на общопрактикуващите лекари.

Те приканиха жителите да се имунизират в този интервал на годината, когато болестта е в най-ниското си ниво, хората здрави и има задоволително от всички типове ваксини. В Медицински център 1 в Карлово могат да се имунизират и жителите на община Сопот, стана ясно на конференцията.

Ваксинирайте се против Ковид-19, мислете за своето здраве и здравето на околните ви хора, моли кметът на Карлово. Имунизациите са безвъзмездни, също така няма значение дали човек е здравноосигурен, или не. В момента хората имат опция да създадат избор коя от четирите ваксини да им бъде сложена, съобщи той.

Според него жителите не трябва да се успокояват със настоящия спад на новозаразените от Ковид, тъй като – в случай че няма всеобща имунизация, съществува риск от експлоадиране на нова вълна през септември.

В Медицинския център, където имунизациите започнаха тъкмо преди 4 месеца – на 11 февруари, досега общият брой на поставените ваксини е 1 950. От тях 850 души са със приключен имунизационен развой. Общопрактикуващите лекари в Карлово са сложили 3031 ваксини, а 1 397 индивида са със приключен имунизационен развой. В болничното заведение с сложени по две дози са 77 индивида.

Въпреки опцията за избор, напоследък се следи общ спад на искащите да бъдат ваксинирани, регистрираха медиците в Карлово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР