Общопрактикуващите лекари излизат на нов протест. Те настояват за намаляване

...
Общопрактикуващите лекари излизат на нов протест. Те настояват за намаляване
Коментари Харесай

Нов протест на лекарите! Настояват за намаляване на административните им дейности и задължения, които рефлектират негативно върху обслужването на пациентите

Общопрактикуващите лекари излизат на нов митинг. Те упорстват за понижаване на административните им действия и отговорности, които рефлектират отрицателно върху обслужването на пациентите, съобщи бТВ.

Семейните лекари желаят законодателна смяна за отпадане на докладите с описите на касовите бележки, както и всички освободени от потребителка такса да я заплащат в цялостен размер, а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции.

Според джипитата потребителската такса би трябвало да е 1% от минималната заплата, а 24-часовото им разположение на пациентите да отпадне. „ Тежи грубото администриране (…) от един обзор 10-15 минути остават минута-две-три ”, разяснява в студиото на бТВ доктор Николай Брънзалов от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

По думите му сега всичко е на хартия и всяка година подписването на контракти с касата е обвързвано с „ едни купища документи ”.

„ Не може лекарите всеобщо да се изнасят от България – междинната възраст е 59 година, 25% са над 65. Като е толкоз хубаво, за какво не идват нови лекари? ”, запита той и добави, че единствено за последния месец има два случая на джипита, умряли на работното си място.

Има и проблеми с педиатричните практики – отговорностите са огромни, а заплащането е малко и по този начин не са доста искащите медици.

Брънзалов означи, че той и сътрудниците му скоро ще имат и различен проблем – новата европейска инструкция за отбраната на персоналните данни. Заради нея ще се наложи да влагат в компютри и нов програмен продукт с 2-3000 лева прехрана на година.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР