Общопрактикуващ лекар от Брезник спря да ваксинира с препарата на

...
Общопрактикуващ лекар от Брезник спря да ваксинира с препарата на
Коментари Харесай

Джипи отказа да ваксинира пациентите си с AstraZeneka

Общопрактикуващ доктор от Брезник спря да имунизира с препарата на AstraZeneca, написа БНР. Д-р Валери Величков разгласи, че ще продължи имунизациите с препарата едвам откакто приключат изследванията и се излезе с ясна позиция за неговата сигурност.

Около 70-80 пациенти на доктор Величков са към този момент ваксинирани с AstraZeneca. Досега не е имало съществени странични резултати при тях, само че спорните известия по отношение на безвредността на имунизацията и неналичието на безапелационна позиция не му разрешават да продължи да ваксинира с препарата, изясни той:

„ И да не я спра имунизацията, аз няма по какъв начин да убедя хората, когато медийното пространство е цялостно с тези известия, а ние ги убеждаваме, че е безвредна имунизацията. Нямал съм странични резултати при имунизирането с AstraZeneca, само че това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”.

Според него Министерството на здравеопазването би трябвало да излезе с ясна позиция:

„ Трябва Министерството да каже: Да вършим AstraZeneca или ние да не носим отговорност, което няма по какъв начин да стане, тъй като няма доктор без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”, акцентира доктор Величков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР