Общонационален митинг срещу фашизма започва около 15 ч. българско време

...
Общонационален митинг срещу фашизма започва около 15 ч. българско време
Коментари Харесай

Антифашистки общонационален митинг в Рим

Общонационален протест против фашизма стартира към 15 ч. българско време в италианската столица Рим. Проявата е проведена от всички италиански профсъюзи. 

Поводът е, че преди седмица от извънредно дясната партия „ Форца Нуова ” нахлуха в постройката на най-големия профсъюз CGIL и нанесоха вреди. Лидерите на партията са в пандиза.

Под лозунга „ Никога повече фашизъм ”, площад „ Сан Джовани ” в Рим ще сплоти хиляди италианци от цялата страна в отбрана на труда и демокрацията.

Единни, водачите на трите съществени синдиката CGIL, CISL и UIL Маурицио Ландини, Луиджи Збара и Пиер Паоло Бомбардиери желаят неофашистките и неонацистки организации да бъдат отстранени съгласно закона от 1952г.

Те напомнят, че през 1921г., фашизмът в Италия почнал с опожаряването на профсъюзна постройка и на сходното събитие от преди седмица днешният протест е единната реакция в отбрана на труда и демокрацията като отговор на обществените безредици провокирани от утежняване изискванията за работа поради пандемията.

Маурицио Ландини посочи, че фашизмът е освен италиански, само че и европейски проблем. Очаква се, на митинга да вземат участие и представители от Европейската конфедерация на профсъюзите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР