„Общо взето ситуацията се осъзнава като тревожна, но онова, което

...
„Общо взето ситуацията се осъзнава като тревожна, но онова, което
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Някак минаваме между капките

„ Общо взето обстановката се осъзнава като тревожна, само че това, което тревожи хората, съгласно данните е самото затваряне на бизнеса, а не толкоз здравето “, сподели в „ Преди всички “ на БНР Първан Симеонов за новото огромно социологическо изследване на " Галъп " - „ COVID-19 - а в този момент накъде? “.

„ Тревогата пристигна с първото затваряне и набъбна с второто затваряне, тъй като има една непредвидимост. В момента, в който се споделяше - „ Нека да изчакаме, ще има ли скок – а скок няма “ – е напълно обикновено да има и митинги като вчерашния. Хората желаят да има изясненост, да има критерии по кое време се затваря или отваря бизнеса. " Това разясни още политологът.

" Когато става дума за стопанската система и персоналното материално положение – данните в България са умерено неприятни, тъй като ние някак си минаваме сред капките, с немалка доза шанс. Разбира се, осъзнавам какъв брой е тежка заболяването и какъв брой хора изгубиха живота си, само че и безработицата не скочи…Въпросът е, че хората не знаят по какъв начин ще продължат отсега нататък в бъдещето – тази паника се е нараснала – обстановката наподобява на края на 2012 година, а през 2013 започнаха митингите. Тоест обстановката е леко взривоопасна.

Тревогата за здравето може да се отрази на изборната интензивност, а паниката за " джоба " ще се отрази като отрицателен избор за настоящата власт. "

Според Първан Симеонов към момента не е изследвано това, че има хора, които работейки от у дома, в действителност тази обстановка ги удовлетворява, тъй като им е по-удобно и по-изгодно чисто стопански, само че пък се притъпява възприятието за независимост - да инвестираш, да се развиваш, тази независимост се притъпи сега съгласно специалиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР