Общо с 47 страни по света България има договори, по

...
Общо с 47 страни по света България има договори, по
Коментари Харесай

Кои са държавите, които могат да ни откажат връщане на бегълци от закона

Общо с 47 страни по света България има контракти, по които в случай че човек, издирван от управляващите ни, би трябвало да бъде върнат в страната. В Европейски Съюз става въпрос са 27 страни, които би трябвало на практика незабавно да върнат търсения човек. Това гласи предоставена за bTV информация от Министерството на правораздаването.

Казусът с връщане на лица, търсени за закононарушения у нас, стана забавен, слад като благодетелят на „ Левски “ Васил Божков, с повдигнати 7 обвинявания напусна страната и отиде в Дубай. Предишният сходен случай беше с ръководителят на Надзорния съвет на „ Корпоративна банка “ Цветан Василев, който след банкрута на банката се откри на територията на Сърбия.

Оказва се, че страната ни поддържа сложни интернационалните контракти за съдействие по цивилен и/или наказателни каузи, съдържащи и разпореждания за „ предаване “ на лица, търсени по отношение на наказателни производства. Такива контракти работят сред Република България и Алжир, Виетнам, Йемен, Северна Корея, Кувейт, Куба, Либия, Монголия, Сирия и Тунис.

Самостоятелни контракти за екстрадиция са в действие сред Република България и Беларус, Индия, Казахстан, Китай, Ливан, Мароко, Република Корея, Съединени американски щати и Узбекистан.

Предпочитаните места за бегълците, които желаят да се скрият от правораздаването остават Доминикана, ЮАР и ОАЕ. В Обединените арабски емирства, да вземем за пример, не питат от кое място са парите ти, имущество се купува без проблем и в случай че е заплатено към 280 000 $, получаваш статут на жител на страната. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР