Общо осем лица са задържани за бомбените заплахи срещу училища

...
Общо осем лица са задържани за бомбените заплахи срещу училища
Коментари Харесай

Общо 8 задържани за бомбените заплахи срещу училища

Общо осем лица са арестувани за бомбените закани против учебни заведения през седмицата. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Днес в Пловдив са арестувани трима души. Двама от тях са малолетни.

По думите на Петър Тодоров е открито, че момчетата от сряда насам са пуснали голям брой имейли до разнообразни институции и учебни заведения със заплашително наличие.

В 6 районно управление (на МВР) в града има и трети арестуван за заплашително известие към учебно заведение в Пловдив. Мъжът е пълновръстен и престъпно проявен, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Освен арестуваните двама 17-годишни в София през вчерашния ден, има още три случая в страната, нормално са малолетни лица. Общо 8 лица са арестувани ", сподели Петър Тодоров.  

По случая с двамата малолетни от Пловдив NOVA научи, че до момента следствието сочи, че на 31 март 2023 година до няколко обществени имейл адреса и до имейла на ГДБОП са изпратени известия за сложени взривни устройства във всички учебни заведения в Пловдив, Ямбол, София и Бургас. Изискани са данни от британска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено, е че пощенската кутия е основана няколко часа преди изпращането на мейла.

Заловиха 16-годишен, подал сигнал за бомба в учебно заведение в Пазарджик

Днес следобяд спецполицаите първо задържаха единия 16-годишен юноша, а малко по-късно е арестуван и неговият другар, с който са пращали мейла и са основали Телеграм канал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР