Общо 10 души са загинали, а 15 са ранени, след

...
Общо 10 души са загинали, а 15 са ранени, след
Коментари Харесай

Мъж с ван прегази пешеходци в Торонто, убитите са 10

Общо 10 души са починали, а 15 са ранени, откакто ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто, съобщи ТАСС, цитирайки началника на полицията в Торонто Марк Сандърс.

По-рано полицията заяви за деветима починали и 16 ранени при случая, който стана на оживено кръстовище в северната част на града в 13:30 ч. локално време. Ванът се качил на тротоара и почнал да блъска пешеходците.

Полицията задържа лидера Алек Минасян, 25-годишен гражданин на предградието Ричмънд хиляди

Началникът на полицията Марк Сандърс съобщи, че претекстът за нападението към момента не е прочут. Той посочи, че въз основа на свидетелските показания "действията изрично наподобяват преднамерени ", съобщи Ройтерс.

"Това деяние изрично наподобява предумишлено ", съобщи Сандърс. Трагедията се разигра в миг, в който в града се организира среща на министрите на външните работи и на публичната сигурност на страните от Г-7. Срещата продължава и през днешния ден, както е планувано, заяви канадският външен министър Кристия Фрийланд.

Сандърс уточни, че полицията няма предходна информация за арестувания.

Същевременно канадското министерство на публичната сигурност съобщи, че актуалният случай няма връзка с националната сигурност.

Според телевизия Ен Би Си, която се базира на американски и канадски представители на силите за сигурност, психическо заболяване, а не тероризъм, е водещата доктрина за нападението в Торонто.

Телевизията показва, че обвиненият е взел участие в онлайн полемики по отношение на Елиът Роджър, който откри пукотевица през 2014 година покрай Санта Барбара, Калифорния, и умъртви шестима души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР