Общо девет медала завоюваха скачачите ни на завършилата Балканиада по

...
Общо девет медала завоюваха скачачите ни на завършилата Балканиада по
Коментари Харесай

Три титли за българите на Балканиадата по скокове във вода

Общо девет медала завоюваха скачачите ни на приключилата Балканиада по скокове във вода за юноши и девойки в Белград (Сърбия).

Най-добри достижения като точки направи Александър Витанов. Той завоюва купата на кула с 347,55 т., на 3 м трамплин състезателят на Георги Чобанов стана втори с 371,90 т., което е персонален връх за него в тази дисциплинираност.

Витанов дружно с Калоян Коюв завоюваха бронзово отличие в дисциплината 3 м синхронни скокове с 175,50 т.

Две балкански трофеи за България донесе Джорджия Балева, надлежно на 1 м трамплин с 326,90 т. и на 3 м трамплин с 305,55 т., а на кула сграбчи среброто с 241,45 т. Съотборничката ѝ при девойки-старша възраст Ивета Шипочка завоюва бронзов орден на 3 м трамплин с 256,35 т..

Балева и Шипочка завоюваха сребърно отличие в синхрона на 3 м трамплин с 159,90 т. В дисциплината „ JUMP EVENT”, която от няколко години е в програмата на Европейски и Световни шампионати за юноши и девойки, нашите скачачи в състав: Александър Витанов, Елица Маринкова, Ивета Шипочка и Калоян Коюв завоюваха бронзово отличие с 179,15 т.

В крайното комплексното класиране по точки България приключи на трето място с 53 т., а победител е тимът на Румъния с 118 т., следван от Гърция с 82 т. При девойките сме втори с 34 т., а при момчетата четвърти с 19 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР