Общо 9 907 са приетите на първо класиране в столичните

...
Общо 9 907 са приетите на първо класиране в столичните
Коментари Харесай

Близо 10 000 деца останаха извън детските градини в София на първо класиране


Общо 9 907 са признатите на първо класиране в столичните детски градини и ясли. Близо 10 000 обаче не са класиране. За второ класиране остават свободни едвам 3 500 места.

Директорът на дирекция " Образование " в столичната община Мария Минчева разяснява, че тази година има към 4000 кандидастващи деца повече, спрямо предходната година.

До края на годината чакаме да бъдат открити 1 083 нови места, заяви още тя, представена от БНР.

Тези родители, чиито деца не са признати в детските градини, могат да се възползват от даването на средства за покриване на разноските, които са създали за частна детска градина или за развъждането на детето от друго такова физическо лице. Ваучери могат да получат единствено родители, чиито деца са на възраст от 3 до 6-годишна възраст, подсетиха от общината.

Припомняме, че поради отключване на електронната система за кандидатстване в петък родители излязоха на митинг, само че бяха уверени, че новите кандидатури няма да вземат участие в класирането. Зам.-кметът по цифровизация Генчо Керезов изясни, че новопостъпилите регистрации на деца няма да бъдат взети поради при първото класиране.

" Валидни ще бъдат записаните деца към датата 7 май, до която изтичаше срокът за подаване на документите ", изясни Керезов. Представители на родителите са поканени да се включат в гражданския надзор при класирането, което се организира в Зала 5 на Общината.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР