Общо 919 ваксини са поставени в изнесените кабинети на Столичната

...
Общо 919 ваксини са поставени в изнесените кабинети на Столичната
Коментари Харесай

Над 900 ваксини са поставени в изнесените кабинети на Столична община през почивните дни |

Общо 919 ваксини са сложени в изнесените кабинети на Столичната община през почивните дни. На 25 и 26 септември, искащите да се ваксинират в София имаха опция да го създадат в седем " зелени коридора ", съобщиха от Столична община.

Направените ваксини до този миг единствено през уикендите са 22 599.

От днес заработи втори пункт в още една метростанция. Изнесеният кабинет се намира при връзката сред метростанците " Св. Климент Охридски " и " Орлов мост ". Изнесеният кабинет ще работи всеки работен ден от 14.00 до 19.00 ч. В пункта медицински екип от ДКЦ номер 11 ще ваксинира искащите жители с всички, позволени от Европейски Съюз ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, оголен при започване на септември, се намира в метростанция " НДК ". Неговото работно време е понеделник, сряда и петък - от 8.00 до 13.00 ч., а вторник и четвъртък - от 13.00 до 19.00 ч. В него дневно се ваксинират сред 30 и 70 души, осведомят от общината.

Освен в метрото през делничните дни ваксини могат да се създадат и в седем ДКЦ-та в столицата.

Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и дирекция " Здравеопазване " на Столичната община.

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР