Общо 9000 нови служители ще съкрати компанията Amazon. Засегнатите са

...
Общо 9000 нови служители ще съкрати компанията Amazon. Засегнатите са
Коментари Харесай

Amazon реже 9000 работни места заради несигурната икономика“

Общо 9000 нови чиновници ще редуцира компанията Amazon. Засегнатите са от AWS, Twitch, реклама и човешки запаси.

В записка до личния състав основният изпълнителен шеф Анди Джаси показва „ несигурната стопанска система “ като причина за съкращенията и споделя, че компанията е „ избрала да бъде по-рационализирана в разноски и бройка на личния състав “.

Amazon уволни общо 18 000 души в цялата компания в края на предходната година и през януари,

което включва служащи в хардуера и услугите, човешки запаси и екипи за търговия на дребно.

Преди дни изпълнителният шеф на Twitch Емет Шиър подаде оставка, само че не е ясно дали това е обвързвано със съкращенията на работни места, защото той ще остане в компанията в ролята на консултант. „ Малко над “ 400 души са били наранени от съкращенията, съгласно обява в блог от основния изпълнителен шеф Дан Кланси. Тъй като Twitch продължава да се развива, скорошните промени в метода, по който разделя приходите със стриймърите, накараха някои да се усещат разочаровани,

до момента в който някои от най-хубавите стриймъри на платформата я замениха с съперници за стрийминг на игри като YouTube.

„ Както доста компании, нашият бизнес беше повлиян от актуалната макроикономическа среда и растежът на потребителите и приходите не беше в крайник с нашите упования “, написа Кланси. „ За да управляваме нашия бизнес стабилно, ние взехме доста сложното решение да понижим размера на нашата работна мощ. “

Засегнатите екипи към момента не са взели окончателните си решения кои чиновници да съкратят. Целта на компанията е да вземе тези решения доникъде до края на април и оттова да уведоми чиновниците. Засегнатите чиновници ще получат обезщетение при уволняване, преходна здравна застраховка и поддръжка за намиране на работа.

Четвъртото тримесечие на 2022 година беше най-лошото на Amazon до момента, защото компанията регистрира първата си чиста загуба от 2014 година насам от 2,7 милиарда $.

Amazon предприе редица стъпки за понижаване на разноските през последните месеци, в това число прекъсване на строителството на втората си централа в Арлингтън, Вирджиния, затваряне на някои от физическите си магазини Go и прекъсване на разширението на магазините Fresh. Гигантът за електронна търговия не е единствената огромна компания, която се бори с финансови проблеми и съкращения на фона на нестабилна стопанска система. Meta, Microsoft и Гугъл към този момент уволниха десетки хиляди служащи тази година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР