Общо 838 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за

...
Общо 838 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за
Коментари Харесай

Над 800 одобрени за еднократна детска помощ в Бургас

Общо 838 заявки за разпределяне на еднократна финансова помощ за раждане на дете бяха утвърдени от Община Бургас. От началото на 2022 година са получени 960 заявки, като неодобрените са едвам 122.

Еднократното финансово стимулиране се отпуска от Община Бургас на родители за всяко новородено или на осиновители за всяко осиновено първо, второ, трето и последващо дете.

Не се отпуска еднократно финансово стимулиране в тази ситуация, когато детето е оставено за развъждане в профилирана институция за деца.

За да получат финансова помощ, родителите би трябвало да попълнят и подадат заявление-декларация по пример. Документът би трябвало да бъде подписан и от двамата родители на детето, с изключение на в случаите, в които в акта за раждане (осиновяване)на детето не е вписан втори родител. Заявлението се подава от един от родителите или от упълномощено лице в Деловодството на Община Бургас (ул. „ Александровска “ № 26) или в Центровете за административни услуги (ЦАУ) „ Възраждане “, „ Изгрев “, „ Приморие “, „ Освобождение “, „ Зора “ и „ Долно Езерово “.

Към заявката се ползват още копие от уверение за раждане на детето, копие от тапия за приключено обучение и на двамата родители, служебна записка, издадена от персоналния доктор на детето за всички осъществени наложителни имунизации и профилактични прегледи и документ, удостоверяващ номера на банковата сметка (с автограф на банков чиновник и печат).

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР