Общо 7155 са цивилните жертви в Украйна от началото на

...
Общо 7155 са цивилните жертви в Украйна от началото на
Коментари Харесай

Над 7150 са цивилните жертви в Украйна от началото на руската инвазия

Общо 7155 са цивилните жертви в Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари 2022 година, сочи оповестен през вчерашния ден отчет на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, оповестява БНР.

Към 5 февруари т.г. ранените цивилни пък са 18 817 души.

В Донецка и Луганска област убитите са 4172. В следените от Киев територии те са 3665, а на следените от Русия – 507.

Мнозинството от цивилните жертви са убити от артилерийски огън, реактивни системи за залпов огън, ракети и при въздушни удари, се споделя в отчета.

Украйна чака нова съветска атака в източната част на страната. Според украинския губернатор на Луганска област Серхий Хайдай Русия изпраща подкрепления в Източна Украйна, където се водят позиционни борби от месеци.

“Русия струпва от ден на ден муниции. Вече не сме подложени на денонощен обстрел. Постепенно стартират да пестят, приготвят се за пълномащабно нахлуване ”, сподели Хайдай пред украинска телевизия. Той допусна, че съветската атака може да стартира до дни, като не изключи Москва да употребява идната годишнина от съветското навлизане на 24 февруари.

Говорителят на украинското Южно оперативно командване Наталия Хуменюк означи, че съветските сили евентуално се концентрират върху започване на настъпателни интервенции на изток, а не в Южна Украйна.

Киев също възнамерява пролетна атака, с цел да си върне окупираните територии, само че чака доставката на обещаните западни ракети с по-голям обхват и танкове. “Точно това Русия се пробва да изпревари ”, твърди консултант на украинската войска, поискал анонимност пред “Файненшъл таймс ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР