Общо 714 дървета са засадени през миналата година по компесаторни

...
Общо 714 дървета са засадени през миналата година по компесаторни
Коментари Харесай

Над 700 дървета засадени във Варна за година

Общо 714 дървета са засадени през предходната година по компесаторни стратегии и планове за облагородяване на междублокови пространства.

Това демонстрира докладът за осъществяване на обновената „ Програма за понижаване на излъчванията и постигане на одобрените правила за нездравословни субстанции в атмосферния въздух на община Варна “. Документът бе показан и признат на съвещание на комисията по околна среда към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

През 2021-ва са засадени още 3139 броя шубраци, 797 броя рози, 185 цъфтящи растения и 392 квадрата цветни фигури. За интервала от Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване “ са закупени 261 715 броя пъстър разсад за зацветяване на алеите на Морската градина на стойност 232 187 лв.. От общинското дружество са положени грижи за 70 броя 7-етажни цветарници и 81 броя палми, ситуирани на територията на целия град.

На цялата повърхност в Морската градина са засети 270 броя разнообразни типове широколистни и иглолистни дървета.

Разглеждането на доклада не мина без спор. Николай Капитанов от „ Демократична България “ съобщи, че няма да поддържа показания документ, тъй като счита, че политиката на ръководство на Община Варна във връзка с околната среда е неуспех. Марица Гърдева от ГЕРБ уточни, че съгласно нея на територията на града има задоволително паркове и озеленяване и изказванието от някои съветници за противоположното е изцяло голословно. Освен това се полагали нужните грижи за развиването и поддържането на зелените зони.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР