Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията по пътищата в

...
Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията по пътищата в
Коментари Харесай

600 км задръствания в парижка област има на петия ден от транспортната стачка

Общо 600 километра доближиха тази заран тапите по пътищата в парижка област малко преди 8 часа локално време на петия ден от транспортната стачка против пенсионната промяна, заяви телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV). Очаква се през днешния ден да се движат едвам 15 до 20 % от влаковете.

След като националната железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) предизвести парижани да не отиват до гарите на крайградските железници по съображения за сигурност, явно жителите са потеглили тази заран с колите си.

Ръководството на жп компанията предизвести, че чака днешният транспортен безпорядък да продължи и на следващия ден, а може би и в сряда.

Правителството реши да позволи за прилагане от коли за споделено пътешестване автобусните ленти по автомагистрали A1, A6a, A10 и A12.

Стачка ще има през днешния ден и в Лувъра, който ще отвори порти по-късно от нормалното, а доста зали ще останат затворени. Временното ревю за Леонардо да Винчи няма да бъде наранено от протестната готовност, само че посетителите, които авансово са закупили билетите си, би трябвало да дойдат в точния момент, в случай че желаят да бъдат позволени.

Перспективите не са по-добри за на следващия ден, защото синдикатите са насрочили втори ден на национална протестна готовност на всички специалности, отбелязва " Франс прес ".

Протестите са ориентирани против проектите на държавното управление да вкара универсална пенсионна точкова система, която да размени съществуващите в този момент 42 пенсионни режима.

Президентът Еманюел Макрон и министър председателят Едуар Филип ще обядват през днешния ден с отрасловите министри и ръководители на парламентарното болшинство. В сряда министър председателят ще показа цялостния план за промяната, а през вчерашния ден изрази твърда увереност да я приключи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР