Общо 5875 заявления за намерения са подадени по време на

...
Общо 5875 заявления за намерения са подадени по време на
Коментари Харесай

5875 искат безплатна подмяна на стари печки в София

Общо 5875 заявки за планове са подадени по време на първия стадий на акцията на Столична община за безвъзмездна замяна на остарели печки от семейства, оповестиха от пресцентъра на общината.

Гражданите подаваха заявки в интервала от 13 март до 13 юни 2019 година в районните администрации на Столичната община.

Първият стадий от акцията цели да събере информация за желанията и желанията на семействата да подменят остарелия си метод на отопление.

Най-голям интерес е проявен от регионите, които нямат достъп до централно отопление на Топлоелектрическа централа. Най-много заявки са подали в регион Кремиковци – 1 083 бр. Следва регион Нови Искър – 886 бр., регион Панчарево – 735 бр., регион Красна поляна 685 бр. и регион Витоша – 661 бр. В регион „ Красна поляна “ са подадени 685 заявки, което е към 11,6% от общия брой заявки.

Повече от половината декларирали предпочитание за промяна на остарелия си метод на отопление са предпочели да преминат на пелети, ¼ са поискали електричество/климатик/, към 500 семейства са декларирали предпочитание за отопление на газ, останалите са поискали да се свържат към топлофикационната мрежа.

През есента ще стартира вторият стадий от акцията с подаване на заявки и разяснение на реда и процедурите, по които жителите ще могат да заменят отоплителните си устройства.

Съгласно условията на Оперативната стратегия „ Околна среда “ 2014-2020г., преди да стартира подмяната на отоплителните уреди, общините би трябвало да създадат поредност от изследвания и да разработят механизми за осъществяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР