Общо 5875 семейства в София са заявили готовност да подменят

...
Общо 5875 семейства в София са заявили готовност да подменят
Коментари Харесай

Само 5800 семейства в София искат да сменят безплатно печките си на дърва и въглища

Общо 5875 фамилии в София са декларирали подготвеност да подменят своите замърсяващи печки на твърдо гориво с по-екологична опция. В същото време Столичната община работи по два европроекта, по които би трябвало да смени гратис цапащото отопление на 20 000 семейства. По данни на общината 55 000 семейства в столицата се топлят на дърва и въглища, а печките им са главен източник на замърсяване на въздуха.

Събирането на поръчки и популяризирането на една от основните ограничения в битката с мръсния въздух ще бъде възобновено през есента. Ще се прави и акция за разяснение на процедурите за замяна на цапащите печки.

Това обясниха от Столичната община в отговор на въпроси на Mediapool. Приемането на поръчки за замяна на печките в София стартира на 13 март и завърши на 13 юни. За трите месеца максимален интерес са показали хората от квартали, в които няма парно.

Подаването на заявката не е обвързващо, а задачата му беше общината да събере информация до каква степен хората са подготвени да сменят дървата и въглищата с по-екологична опция. Кой да получи помощта ще бъде решено на идващ стадий, а преди този момент ще се прави инспекция дали хората в действителност се отопляват на дърва и въглища и дали е допустимо жилището им да бъде газифицирано, да вземем за пример.

Най-много искащи в " Кремиковци "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР