Общо 565 семейства на новородени са получили финансова подкрепа от

...
Общо 565 семейства на новородени са получили финансова подкрепа от
Коментари Харесай

Община Стара Загора е подкрепила семейства на над 560 новородени

Общо 565 фамилии на новородени са получили финансова поддръжка от община Стара Загора през 2021 година. „ Стойността на изплатените средства на 286 200 лв. “, уточни доктор Антония Тодорова, шеф на отдел „ Здравеопазване и обществени действия “. Сред кандидатствалите са и 6 двойки близнаци, 20 родители с трето дете и едно семейство с четвърто новородено.

Общият брой на подадените заявки е 799. Според признатия „ Правилник за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора “, право да получат еднократна финансова помощ имат родители или осиновители, от които най-малко един е български жител. Той би трябвало да има минимум три години непрекъснат или сегашен адрес на територията на старозагорска община. Двамата родители би трябвало да имат приключено приблизително или висше обучение все още на раждане на детето, както и да нямат изискуеми отговорности към община Стара Загора. Не се позволява подкрепяне на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в профилирана институция. От кандидатствалите през 2020 година 243 не дават отговор на изискванията. Около 30% от поръчките обаче не дават отговор на заложените в програмата критерии. Най-честата причина за отвод от подкрепяне е съществуването на отговорности към общинската хазна или несъблюдение на условието и двамата родители да са със най-малко приблизително обучение.
Представиха втората част на книгата " Стара Загора: 100 портрета "
Автобиографични разкази на 32 забележителни персони с въодушевяващ образец и принос в региона на културата, образованието, изкуството и...
Прочети повече
Правилникът влезе в действие на 1 юни 2020г. и оттогава досега са изплатени 428 300 лв..През тази година на родителите/ осиновилите, със приключено приблизително обучение, беше предоставяная финансова поддръжка в размер на 400 лв. за първо дете, за второ дете сумата е 450 лв., а за трето – 500 лв.. На родителите/осиновителите, един от които има приключено висше обучение, се дава финансова поддръжка в размер на 500 лв. за първо дете, за второ сумата е 550 лв., а за трето – 600 лв..  

Документи се подават всеки работен ден на гише „ Деловодство “ в Център за информация и услуги в постройката на община Стара Загора.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР