Общо 5643 лв се събраха от 12 благотворителни прожекции на

...
Общо 5643 лв се събраха от 12 благотворителни прожекции на
Коментари Харесай

Благотворителни прожекции на български филм събраха 5643 лв. за децата на Украйна

Общо 5643 лева се събраха от 12 благотворителни прожекции на " Петя на моята Петя ".

Средствата ще бъдат дарени по акцията на УНИЦЕФ " Помогни на децата в Украйна ".

" Благодарен съм на сътрудниците и най-много на феновете, някои от които гледаха кино лентата за втори и трети път. Това демонстрира какъв брой е огромно сърцето на българина. В такива моменти е доста значимо хората да си оказваме помощ без значение от цвят на кожата, религията или разбиранията. " - споделя продуцентът Николай Урумов и прибавя - " Специални благодарности на управлението, учителския колектив и учениците от СУ Константин Петканов в Бургас.

Те се проведоха и закупиха 64 билета за една от благотворителните прожекции в града. Децата са бъдещето. Затова има значение какъв образец им даваме и по какъв начин им оказваме помощ. Това е и едно от посланията във кино лентата. "

Благотворителните прожекции се осъществиха с помощта на продуцентската компания БЪФ Пикчърс, Cinema City, Кино Арена, Община Бургас, дистрибуторът на кино лентата bTV Studios и копродуцентската компания Concept Studio.

" Петя на моята Петя " продължава своето международно турне. До момента филмът е показан пред цялостни зали в над 20 града, като предстоят прожекциите в Саутхемптън (8.04), Кеймбридж (09.04), Бирмингам (10.04) и Лондон (15.05), където специфични посетители ще са Юлиан Вергов и Николай Урумов. Поради големия интерес от българите в чужбина броят на прожекциите и дестинациите продължава да пораства. Всички дати и градове се афишират във фейсбук страницата на кино лентата.

" Петя на моята Петя " е въодушевен от ярката персона на изумителната Петя Дубарова. Той не е биографичен, само че вълнува с тематиките, които слага - за смелостта да бъдеш друг и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и по кое време матрицата съумява да ни трансформира в " консервни кутии без етикети ".

Засяга тематиките за образованието и неговата роля в живота на подрастващите, за емпатията сред децата и възрастните. Не подминава тръпката от първата обич и потребността от другари по пътя към реализиране на един по-добър свят.

Актьорският състав включва Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сюжетът е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Продуцент е Николай Урумов с " Бъф Пикчърс ". Разпространява се от bTV Studios.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР