Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината

...
Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината
Коментари Харесай

Стотици хора в Хасковско спряна вода заради съмнение, че може да е отровна

Общо 51 обитаеми места в Хасковско са без вода. Причината - случай, при който 29 крави и юници са умряли за десетина минути, откакто са пили вода от река Марица.
Кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че поради заплаха от отравяне на водата превантивно е спряно водоподаването в редица обитаеми места.
" Според първичната информация най-вероятно става въпрос за залпово замърсяване с киселина или основа, по-скоро с съществена. Към този миг можа да кажа, че няма заплаха за популацията. Превантивно е спряна водата на всички обитаеми места, които черпят, или имат водоизточници в непосредствена непосредственост до коритото на река Марица. Говоря за Димитровград, за Симеоновград, за Харманли, Любимец и Свиленград ", сподели Димов пред БНР.
Взети са проби от цялото продължение на реката с общините Димитровград, Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград и се чака да излязат резултатите, преди водата да бъде още веднъж пусната.
" Това е превантивна мярка, която е неотложно да бъде взета до излизане на пробите, с цел да бъдем сигурни, че животът на хората е в сигурност ", съобщи регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова.
Проведено беше съвещание на Областния спешен щаб в Хасково. На съвещанието беше и прокуристът на торовия цех в Димитровград " Неохим " Стефан Димитров. Пред публицисти той изрази подозрение, че от намиращото се в капитален ремонт дружество може да са изтекли рискови химикали, които да са провокирали станалото. Димитров даде обещание и цялостно подпомагане на органите на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР