Общо 428 са проверените водачи и пътници в моторни превозни

...
Общо 428 са проверените водачи и пътници в моторни превозни
Коментари Харесай

Спецакция на пътя в Пловдив и областта!  Засечени са над 170 нарушения

Общо 428 са тестваните водачи и пасажери в моторни транспортни средства по време на профилирана интервенция за застраховане на пътната сигурност в Пловдив и региона. Тя е извършена от 20 ч. в събота до 4 ч. в неделя, а за установените 176 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са формирани 36 акта и 93 санкции с фиш. Допълнително са връчени и 36 електронни фишове за предходни нарушавания.
Прочетете още
Сред резултатите от акцията доминират случаите на погрешно придвижване по пътното платно и неспазване на пътните знаци и маркировка – 47. Следват тези, при които не са показани нужните документи на лидера или на автомобила – 25. Технически неизправни са били 23 МПС. Без подложен предпазен колан са открити 11 водачи. Други 7 са минали на червен сигнал на светофарната уредба, а 5 са употребявали незаконосъобразно мобилен телефон по време на придвижване. Заловени са и двама души, седнали зад кормилото под влияние на алкохол.

За времетраенето на акцията през тъмните часове на денонощието интензивно са употребявани и техническите средства за надзор на скоростните режими, от които са регистрирани 35 нарушавания.

Значителна част от нередностите на пътя са засечени посредством линейния способ на инспекциите, като по отношение на изведените от автомобилния трафик водачи е взето съответното отношение. С използване на този метод в първите минути на неделния ден автопатрул на Четвърто районно управление (на МВР) спрял наложително със звукова и светлинна сигнализация лек автомобил „ Сузуки ”, който направил неправилна маневра, излизайки с ляв завой от ул. „ Фредерик Жолио Кюри ” по бул. „ Шести септември ”. С дрегер е тествана 20-годишната шофьорка на колата и апаратът отчел съществуване на алкохол в кръвта над допустимото. Младата жена дала кръвна проба за химически разбор. Задържана е за период до 24 часа, а по случая – формирано бързо произвеждане.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР