Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща

...
Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща
Коментари Харесай

“Българската Коледа“ подпомогна 400 деца от началото на 19-то издание на президентската инициатива

Общо 400 деца с разнообразни болести, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подкрепени от началото на актуалното издание на президентската самодейност „ Българската Коледа “. Средствата, дарени за лекуването им, са на стойност близо 640 000 лв..

Само през сегашния месец – юли, помощ получиха 61 деца. Набирането на дарения за акцията „ Българската Коледа “, както и приемът на заявки за подкрепяне на деца продължава целогодишно.

Деветнадесетото издание на „ Българската Коледа “ се организира с фокус върху незабавната помощ и интензивно лекуване на деца и разполага с бюджет от 3 070 000 лева В момента е в ход социална поръчка за закупуване на здравна инсталация за потребностите на лечебни заведения в цялата страна, която ще способства за дейно лекуване на дребните пациенти. Постъпили са предложения за 28 разнообразни медицински апарати.

След завършване на процедурата се чака да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лекуване за над 20 лечебни заведения - академични и многопрофилни лечебни заведения в цялата страна.

Настоящото издание на президентската благотворителна самодейност стартира на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 година под наслов „ Дари вяра на дете в неволя “.

Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на уеб страницата

С задачите на 19-ото издание на „ Българската Коледа “ може да се запознаете тук:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР