Общо 377 служители на Министерството на вътрешните работи са ангажирани

...
Общо 377 служители на Министерството на вътрешните работи са ангажирани
Коментари Харесай

В Добричка област: 377 служители на реда охраняват изборните помещения

Общо 377 чиновници на Министерството на вътрешните работи са ангажирани с защитата на изборните пространства в област Добрич, се оповестява в уеб страницата на Областната дирекция. Сред тях са 107 чиновници на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, 14 - чиновници на Гранична полиция и трима - чиновници на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “. За запазване на публичния ред в изборния ден са командировани в допълнение три екипа на Зонално жандармерийско отделение – Варна. 

През миналата нощ няма регистрирани закононарушения и произшествия, свързани с защитата на изборните места. Секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на Районната изборна комисия и секционните изборни комисии (СИК).

И през днешния ден чиновници на звената на дирекция „ Български документи за идентичност “ в ОД на Министерство на вътрешните работи – Добрич издават удостоверения на жители, които са изгубили или развалили персоналните си карти, с цел да могат да упражнят правото си на глас. 

От Областната дирекция припомнят, че в изборните пространства не се позволяват лица, които носят оръжие и други рискови за живота и здравето на близките предмети или с държанието си накърняват положителните нрави. Използването на мобилни телефони, фотоапарати и друга възпроизвеждаща техника за снимане метода на гласоподаване са неразрешени, както и изнасянето отвън изборните секции на изборни кутии, описи или бюлетини от гласоподаватели или след приемането им от СИК.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР