Общо 366 продукции имат шанс да получат номинация за Оскар

...
Общо 366 продукции имат шанс да получат номинация за Оскар
Коментари Харесай

За първи път от 50 г. насам: 366 филма ще се борят за номинация за "Оскар"

Общо 366 продукции имат късмет да получат номинация за " Оскар " във водещата категория за най-хубав филм, съобщи ДПА, базирайки се на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, която присъжда оценките.

Сред евентуалните номинирани са уестърнът " Новини от света " с Том Ханкс и Хелена Ценгел, биографичният филм " Манк " за сценариста Херман Манкевич с Гари Олдман, датската продукция " Още едно " на режисьора Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в основната роля на преподавател, който минава през всички стадии на пиянството като част от от видимо теоретичен опит.

Заглавията, които се съревновават във водещата категория, би трябвало да дават отговор на няколко условия. Сред тях са да бъдат с дълготрайност над 40 минути и да са показвани в киносалони в най-малко един от шестте огромни градове в Съединени американски щати преди края на февруари, предава Българска телеграфна агенция. Тъй като кината са затворени поради коронавирусната пандемия, киноакадемията направи някои отстъпки. По изключение този път филмите могат да бъдат показвани на стрийминг платформи, вместо в киносалони.

Миналата година избираемите филми за водещата категория бяха 344.

Максимум 10 продукции ще получат номицаии за най-хубав филм.

Академията за кинематографично изкуство и просвета ще оповести номинациите за годишните си оценки на 15 март. Наградите " Оскар " ще бъдат раздадени за 93-ти път на 25 април.

Тази година броят на филмите, избираеми за номинация във водещата категория - 366, е максимален от 50 години. През 1970 година те са били 374. Тези числа обаче бледнеят спрямо първата гала за премиите " Оскар ", когато са обсъждани филми от 1927 и 1928 година и броят им е рекорден - 562 заглавия, отбелязва " Hollywood Reporter ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР