Общо 3040 книги ще попълнят библиотеките на 385 училища от

...
Общо 3040 книги ще попълнят библиотеките на 385 училища от
Коментари Харесай

Дарение от 3000 книги попълва училищните библиотеки за 24 май

Общо 3040 книги ще попълнят библиотеките на 385 учебни заведения от всички области на страната, оповестиха за Moreto.net от Министерството на образованието и науката. Те са подаяние от издателство „ Захарий Стоянов “ в навечерието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Произведенията са на български създатели. Поредицата „ Дълг и чест “ включва научнопопулярни проучвания, отдадени на знакови фигури от историята на България. Сред тях са „ Стефан Стамболов “ на Милен Куманов, „ Баба Тонка “ от Благовеста Касабова, „ Цар Калоян “ на Николай Овчаров, „ Хан Тервел “ на Антон Дончев и Васил Гюзелев. Освен тях, учебните заведения ще получат и книги от поредиците „ Език заветен “ и „ Българска класика “, съдържащи творби на Иван Вазов, Любен Каравелов, Гео Милев, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Елисавета Багряна, Валери Петров и други

Книгите ще бъдат разпределени посредством районните ръководства на образованието. Училищата, които ще ги получат, са кандидатствали за финансиране в две следващи години, само че не са класирани по модул „ Библиотеките като просветителна среда “ на Националната стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР