Общо 277 проектни предложения за подобряване на средата за живот

...
Общо 277 проектни предложения за подобряване на средата за живот
Коментари Харесай

Регионалният грант на Виваком събра 277 граждански идеи

Общо 277 планови оферти за възстановяване на средата за живот и развиване на локалните общности събра петото издание на Регионален грант 2019-2020 на " Виваком ", оповестиха от телекома в петък.

Граждански хрумвания са пристигнали от всички области в страната, откакто тазгодишното издание насърчи некандидатствалите и дребни организации с планове, ориентирани към по-малки обитаеми места.

Голяма част от търсещите финансиране планове са за решения на проблеми от обществената сфера, културата, изкуството, спорта, туризма, екологията и локалните общности. Водещи акценти са: включване на хора от уязвими групи в живота на общността, прекарвания през театрални, фестивални и интерактивни форми, цифровото обучение, четене на книги, запазване на околната среда, почиствания и преработване на боклуци, разпространение на едва известни региони и местности.

Най-много са концепциите на сдруженията в социална изгода (135), следвани от читалищата (65), фондациите в социална изгода (58), учебните настоятелства (16) и настоятелствата към детски градини (7). Преобладаващ е броят на предложенията, изпратени от градове - 225, а от села се присъединили 52 хрумвания.

Екип от специалисти на Български център за нестопанско право (БЦНП) е оценил оферти по авансово избрани критерии и са определени 50 от тях, които ще бъдат позволени до последваща оценка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР