Общо 2527 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили помогнаха

...
Общо 2527 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили помогнаха
Коментари Харесай

Над 2500 военнослужещи са помагали на пострадалите от наводненията в Карловско

Общо 2527 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили помогнаха на потърпевшите от наводнението в община Карлово в началото на септември, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата (МО).

 

В с. Каравелово са почистени 90 къщи, 104 дворове, две публични здания и 3 км наранени улици. В с. Богдан са почистени 67 къщи, 70 дворове и към 3 км от засегнатите улици. 

 

Използвани са и 205 профилирани машини в дейностите, ръководени от командира на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков. В избавителните действия се включи и шестчленен екипаж с вертолет AS 532 AL Cougar от авиобаза Крумово. Осем индивида бяха  открити и извлечени с лебедка и колан, както и с панер, на борда на вертолета от покривите на обградените от вода къщи, допълват от военното министерство. 

 

Военнослужещи участваха и в доставянето на храна и вода за популацията в потърпевшите региони. Чрез военни водоноски беше обезпечена вода в бедстващите региони, а до възобновяване на водоснабдителната система в Карлово военнослужещи разнасяха вода, обезпечена от Българския червен кръст (БЧК), за болничното заведение и детските градини и ясли в града, оповестяват от пресцентъра на МО.

 

До през днешния ден военнослужещи от Сухопътните войски с многоцелеви ескаватор „ Комацу “ продължиха да вземат участие в довършителните аварийно-възстановителни действия в село Слатина. 

 

В началото на септември проливен дъжд провокира наводняване в няколко карловски села. Специализирани машини и служители на редица държавни институции, както и доброволци, се включиха в превъзмогването на последствията от наводнението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР