Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в

...
Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в
Коментари Харесай

24 кандидат-президентски двойки влизат в надпреварата ВИДЕО ...

Общо 24 са кандидат-президентските двойки, подали документи за регистрация в ЦИК за присъединяване в президентската конкуренция на 14 ноември до приключването на крайният период - 17:00 часа през днешния ден. Това оповестиха от ЦИК, като прецизираха, че оттук насетне следва комисията да ревизира дали всички постъпили подписки на всички претенденти съдържат нужните по закон 2500 подписа. Ако се откри, че при някои от кандидатпрезидентските двойки липсва нужният брой подписи, те няма да бъдат позволени в конкуренцията, показва Българска телеграфна агенция.



От всички 24 регистрирани двойки - 14 са на партии и обединения, останалите 10 са на инициативни комитети, прецизираха от ЦИК.

В последния ден за президентската конкуренция в ЦИК се записаха и кандидат-президентската двойка Волен Сидеров - Магдалена Ташева от " Атака " и Веселин Марешки - Полина Цанкова от " Воля ". Подписката си през днешния ден внесе и Инициативният комитет, който издигна Лозан Панов за президент.
 Лозан Панов
Най-оспорваните кандидатури за поста на " Дондуков " 2 се чака да бъдат тези на актуалната кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова; Анастас Герджиков и Невяна Митева; Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе.
 Румен Радев

 Анастас Герджиков
Сред записаните двойки са още: Луна Йорданова и Иглена Илиева; Александър Томов и Лъчезар Аврамов; Костадин Костадинов и Елена Гунчева; Боян Станков - Сарате и Елена Ваташка; Милен Михов и Мария Цветкова; Валери Симеонов и Цветан Манчев; Благой Петревски и Савина Хаджийска; Георги Георгиев и Стоян Цветков;

Също и Росен Пламенов Миленов и Иван Иванов; Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова; Горан Благоев и Ивелина Георгиева; Светослав Витков и Веселин Белоконски; Цвета Кирилова и Георги Тутанов;

В борбата за президентския стол се включват още Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова; Николай Малинов и Светлана Косева; Марина Малчева и Савина Луканова; Мария Колева и Ганчо Попов; Жельо Желев и Калин Колев; Йоло Денев и Марио Филев.

Утре (13 октомври) посредством чоп Централната изборна комисия ще дефинира номерата в бюлетините за гласоподаване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР