Общо 23 кубика дървесина са задържани за последните два дни,

...
Общо 23 кубика дървесина са задържани за последните два дни,
Коментари Харесай

Задържаха 23 кубика дървесина след масирани проверки

Общо 23 кубика дървесина са арестувани за последните два дни, откакто на територията на Северна България бяха осъществени масирани инспекции за съблюдаване на горското законодателство.

Установените нарушавания са осъществени с присъединяване на лесовъд на частна процедура и чиновник на горско стопанство, както и от физически лица.

На 18 октомври в региона на гр. Дунавци, Видинско, е направена инспекция на автомобил, претрупан с 6 прочие куб. м. дърва. Констатирано е, че лидерът на транспортното средство е лесовъд на частна процедура, който не разполага с превозен билет за извозваната дървесина. Проверяващите осуетяват опита на лесовъда да издаде подобен билет сега на инспекцията. Открито е и копие на към този момент публикуван превозен билет, който обаче не попада в системата на Изпълнителната организация по горите.

Вследствие на инспекцията дървесината и автомобилът са арестувани. Конфискувана е и контролна горска марка на тестваното лице. За последните две седмици това е втората арестувана контролна марка, която е благосъстоятелност на частния лесовъд.

По същото време в региона на гр. Ботевград, област София, различен екип от чиновници на ИАГ стопира за инспекция моторно транспортно средство.

Водачът показва превозен билет за 9 прочие куб. м дърва от дървесен тип бук. На място обаче е открито, че товарът в автомобила не дава отговор на вписаното в транспортния билет - има единствено един кубик букови дърва, а останалите 8 кубика са иглолистна и широколистна софтуерна дървесина.

Констатирано е, че нередовният превозен билет е публикуван от чиновник на Държавно горско стопанство - Ботевград. Дървесината и автомобилът са арестувани.

Проверките и по двата случая не престават.

Вчера и в землището на с. Три кладенци е открито нарушаване. Задържани са кон, каруца, моторен трион и 5 прочие куб. м. нелегално добити дърва за огрев, готови за превозване.

Тази заран край Берковица са хванати лица без превозен билет. Те са пренасяли с каруци противозаконни дърва за огрев. Каруците, два коня, два моторни триона и дървесината са арестувани.

На всички извършители от чиновниците от Регионалната дирекция са формирани актове по Закона за горите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР