Общо 220 любители и професионални бегачи се включиха в тазгодишното

...
Общо 220 любители и професионални бегачи се включиха в тазгодишното
Коментари Харесай

Атлети и любители от 10 страни избягаха 15 км между Русе и Гюргево

Общо 220 фенове и професионални бегачи се включиха в тазгодишното издание на интернационалното съревнование „ Пробег на свободния дух Русе – Гюргево “. Официалният му старт бе даден през днешния ден в 11 часа на централния площад в град Гюргево с приветствия от кмета на румънския град Адриан Ангелеску и зам.-кмета Енчо Енчев.

Финалът на надпреварата се състоя на площад „ Свобода “. Най-бързият мъж бе параолимпийският ни вицешампион Християн Стоянов, който измина дистанцията от 15 километра за 45 минути и 51 секунди. При дамите, преди всичко се подреди Маринела Нинева, минала пробега за 55 минути и 3 секунди.

Най-добрите спортисти бяха наградени от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев, кмета на Община Русе Пенчо Милков, зам.-кмета на Община Гюргево Мариян Дамян, регионалния шеф Анатоли Станев и зам.-председателя на Балканската федерация по лека атлетика Пламен Кръстев.

Специални награди бяха предоставени и за бегачите над 40 и над 50 години. При мъжете това бяха надлежно Шабан Мустафа и Красимир Чотов, а при дамите Таня Димитрова и Милка Михайлова.

Състезанието се организира за пета година, като бе прекратено от коронавирус пандемията. Въпреки това тази година присъединяване в него съумяха да вземат над 200 участници от България, Румъния, Англия, Сърбия, Хърватска, Германия, Ирландия, Италия, Турция и Франция.

Организатори на проявата са СЛАК „ Дунав “ – Русе и Семеен кодекс „ Дунарея “ с партньорството на Община Русе, Община Гюргево и Министерство на младежта и спорта на Република България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР