Общо 2,5 тона текстилни отпадъци са събрани чрез специализираните контейнери

...
Общо 2,5 тона текстилни отпадъци са събрани чрез специализираните контейнери
Коментари Харесай

Фандъкова: Общо 2,5 тона текстилни отпадъци са събрани чрез контейнерите от 2019 г. до днес

Общо 2,5 тона текстилни боклуци са събрани посредством профилираните контейнери за разделно събиране на този тип боклуци от 2019 година до през днешния ден на територията на столицата, осведоми кметът на София Йорданка Фандъкова. Заедно със заместник-кмета Десислава Билева, ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и певицата Мария Илиева, те бяха на изхода на метростанция " Европейски съюз ", където е подложен резервоар за разделно събиране на текстилни боклуци. Представиха и акцията по уголемение на системата от контейнери за разделно събиране на текстил, която Столичната община провежда взаимно с Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка в България.

За първи път през 2019 година започнахме дружно с Асоциацията да слагаме такива контейнери. Гражданите на София демонстрират огромен интерес, сподели столичният кмет. Днес ще бъдат инсталирани 10 контейнера, до края на акцията още 17, с което те ще станат 143. Те са сложени в съвсем всички региони на столицата, като най-вече има в централния регион " Средец ". Онлайн карта, налична на уеб страницата на Столичната община, демонстрира местоположението на контейнерите за разделно събиране на боклуци, сподели Георги Георгиев, който инициира новата акция за слагането на още контейнери в столицата.

С тези контейнери продължаваме да разширяваме системата за разделно събиране на текстилни боклуци, уточни кметът Фандъкова. Тя обърна внимание, че доста постоянно източник за замърсяване на въздуха са точно текстилните боклуци, които, в случай че не се събират разделно, могат да попаднат в печките на недобросъвестни жители. Ние сме част от общата европейска политика за кръгова стопанска система и разделното събиране и оползотворяване на боклуци е методът, по който всички дружно се грижим за природата.

Столичният кмет Фандъкова особено благодари на Мария Илиева, че се включи в акцията и с нейна помощ повече хора, могат да схванат изгодите от разделно събиране на текстилни боклуци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР