Общо 1718 деца, засегнати от земетресенията в Турция на 6

...
Общо 1718 деца, засегнати от земетресенията в Турция на 6
Коментари Харесай

Над 1700 деца, засегнати от земетресенията в Турция, са предадени на семействата им

Общо 1718 деца, наранени от земетресенията в Турция на 6 февруари, са предадени на фамилиите им, заяви турското министерство на фамилията и обществените услуги, представено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

След унищожителните трусове отдолу под руините на рухнали здания бяха избавени 1915 непридружени лица. Самоличността на множеството от тях бе открита и до момента на фамилиите са върнати 1718 деца (след щателна инспекция на документите за идентичност на родителите или други членове на семействата). 

Все още в лечебни заведения се лекуват 110 деца. Има умряли деца (от тези, които са били в описите за непридружени лица). 85 малолетни са под институционална грижа, сочат данните на министерството на фамилията и обществените грижи.

Самоличността на 42 деца към момента не е открита. 

Междувременно телевизия ТРТ-Хабер осведоми, че в лечебни заведения в Истанбул продължава лекуването на 848 души, които са били ранени при земетресенията и са били превозени в лечебни заведения в турския мегаполис.

След унищожителните трусове с епицентър в окръг Кахраманмараш общо 20 695 души бяха превозени в лечебни заведения в Истанбул. 19 847 от тях са изписани.

Две трусове с магнитуд 7,7 и 7,6, раздрусаха Югоизточна Турция на 6 февруари. Земетресенията, последвани от хиляди вторични земетресения, засегнаха съществено 11 турски окръга, както и прилежаща Сирия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР