Общо 1608 души се ваксинираха тази събота и неделя в

...
Общо 1608 души се ваксинираха тази събота и неделя в
Коментари Харесай

Над 1600 души се ваксинираха през уикенда в мобилните пунктове в София


Общо 1608 души се имунизираха тази събота и неделя в изнесените кабинети в столични молове и навън в парковете на София, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

В неделния ден общо са се ваксинирали 948 жители, от тях в моловете са 265 души, а в парковете - 683. Заедно с имунизираните през миналите три уикенда над 3273 души, общо са се имунизирали против Коронавирус - 4881.

Разкриването на мобилни пунктове навън в парковете е по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Гражданите са имали опция да избират сред векторна и РНК ваксина. Три търговски центъра - Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, са дали опция за слагане на ваксини в поддръжка на самодейността за ускорение на имунизационния развой.

" Зелените коридори " навън са в Южен парк (вход откъм бул. " Гоце Делчев " ), Борисова градина (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. " Бели Дунав " в ж.к. " Надежда 4 " ), парк " Дружба " до културен институт " Искър " и в кв. " Красна поляна " (паркинга на Т-Маркет на бул. " Възкресение " ).

Ваксините се слагат от екипи от общинските лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове. Организацията се прави от екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община. От понеделник до петък жителите имат опция да се имунизират в девет общински Диагностично-консултативни центрове с авансово записване, показват още от Столичната община.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР