Общо 1414 жилища в 17 многофамилни сгради са обновени по

...
Общо 1414 жилища в 17 многофамилни сгради са обновени по
Коментари Харесай

Общо 1414 жилища в 17 многофамилни сгради са обновени през 2021 г.

Общо 1414 жилища в 17 многофамилни здания са актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания през 2021 година. Това излиза наяве от отчета за напредъка по осъществяването на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството стратегия през предходната година.

Към 31 декември са почнали действия в 99.4% от всички 2022 здания със подписани контракти за целево финансиране по програмата. От началото й през 2015 година до края на 2021 година общият брой на реновираните блокове в страната е 1939.

От въведените в употреба през предходната година 17 здания най-вече са в Област Добрич (4 сгради), следвана от областите - София (3 сгради), Плевен (3 сгради), Сливен (3 сгради), Варна (3 сгради) и Видин (1 сграда).

В края на предходната година в развой на осъществяване на строително-монтажни работи са били 18 здания с 940 жилища. Предвижда се през 2022 година да бъдат актуализирани още 29 многофамилни жилищни здания в страната на обща стойност 24 552 071 лв..

Отчетените резултати удостоверяват, че ползата към Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания продължава да бъде огромен. Непосредственият социално-икономически резултат се показва в понижаване на разноските за отопление на семействата и възстановяване на здравословните условия за живот. Извършените поправки на общите елементи основават приятна витална среда, което води до смяна в образа на цели квартали.

Програмата основава претовареност и усилва финансовите приходи както в строителния бранш, по този начин и в транспортния отрасъл, складовете, логистичните центрове и други.

Като позитивен резултат от реализирането на ограниченията се регистрира и подобряването на качеството на околната среда, в резултат на спестени излъчвания на парникови газове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР