Общо 1300 кг използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета събраха

...
Общо 1300 кг използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета събраха
Коментари Харесай

1300 кг използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета събраха деца от столично училище

Общо 1300 кг употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета събраха децата от 38 ОУ „ Васил Априлов “, заяви кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Пети „ а “ клас получи оценката първи екоклас и, дружно със столичния кмет, учениците посетиха просветителния център на „ Екопак “. 

Една от огромните ни задания е да разтеглим разделното събиране на боклуци. Включваме децата, тъй като те са най-ревностните почитатели на зелените начинания и се трансформират в учители за своите фамилии, показва Фандъкова.

Тя осведоми, че от другата година всички учебни заведения и детски градини в София ще изхвърлят разделно своите боклуци.

През юни към пилотните планове се включват и детските градини в регион „ Искър “, като кметът на региона Ивайло Цеков, „ Булекопак “ и шефовете на детските градини провеждат просветителни игри и надпревари.

Подготвяме и система от мобилни пунктове за разделно събиране хартия, картон, пластмаса, стъкло, дребни електроуреди, акумулатори и други, като сега дружно с кметовете на региони прецизираме местата, на които ще бъдат ситуирани, осведоми още кметът Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР