Общо 126 заявления подадоха бургаските студенти, които искат да получават

...
Общо 126 заявления подадоха бургаските студенти, които искат да получават
Коментари Харесай

126 бургаски студенти кандидатстваха за общинската семестриална стипендия

Общо 126 заявки подадоха бургаските студенти, които желаят да получават семестриални стипендии по програмата на Община Бургас – „ Успешни студенти “.

Сред тях има учащи се и в трите бургаски висши образователни заведения – Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бургаски свободен университет и Национална художествена академия – Бургас.

За трета подред година максимален е броят на подалите заявление студенти от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – 74, като най-вече са в професионалните посоки „ „ Медицина, публично здраве и здравни грижи “ – 41 и „ Педагогика “ – 17. Следващи по брой – 41 са студентите от Бургаски свободен университет в направленията „ Право “ – 14 и „ Софтуерно инженерство “ – 12 от БСУ. От филиала на Национална художествена академия – Бургас аплайваха 11 студенти.

Поради неспазване на оповестените периоди за подаване на заявки за присъединяване в програмата – до 14 дни от началото на семестъра, в идващите 4 месеца стипендии да получават 41 студенти – 27 от БСУ, 12 от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и 2 от НХА – Бургас.

Отличниците, които ще бъдат подтиквани със семестриални стипендии, от БСУ са 18, следвани от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – 11 и 2 от НХА – Бургас.

Изплащането на семестриална стипендия „ Успешни студенти “ се прави от съответния университет, в който се образова студентът.

Право на семестриална стипендия „ Успешни студенти “ има студент в постоянна форма на образование в бургаско висше образователно заведение за придобиване на образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ или „ магистър “, който е постигнал триумф от „ Много добър “ 5.00 до „ Отличен “ 6.00.

Информация за нужните документи и период за кандидатстване по стратегия „ Успешни студенти “, може да намерите на следния линк: 

Целта на общинската стратегия за студентски стипендии е задържане на младежите в града, повишение на мотивацията им за учене и развиване, подкрепяне реализацията им на пазара на труда и обезпечаване на квалифицирани фрагменти за най-търсените специалности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР