Общо 12 медала спечелиха нашите грации от международния турнир "ASKER

...
Общо 12 медала спечелиха нашите грации от международния турнир "ASKER
Коментари Харесай

Общо 12 медала за нашите грации в Норвегия

Общо 12 медала завоюваха нашите грации от интернационалния шампионат "ASKER CUP 2018 " в Норвегия, обобщава двата спортни дни формалната Facebook страница на родната федерация по художествена гимнастика.

В първия ден нашите девойки бяха безусловно безапелационни като завоюваха отборно първо и второ място - първият тим на България в състав Галатея Герова, Анна Келман и Татяна Воложанина завоюва златния орден, а вторият ни тим в състав Марина Иванова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова се поздравиха със среброто.
Победата ни бе още по-категорична, тъй като България завоюва и шампионските трофеи в многобоя както при дамите (Галатея Герова), по този начин и при девойките (Елизабет Йовчева), а също и сребърен в многобоя при девойките (Анна Келман).

Всички експерти в Норвегия са честитили успеха и са поздравили Силвия Стойнева за компактния, равносилен и мощен тим при девойките и са изказали извънредно положителни мнения за нашите девойки.

В особено изявление за Facebook страницата на федерацията Силвия Стойнева съобщи, че е получила доста поздравления за подбора на тима ни при девойките, за това, че и петте са равностойни и всяка една демонстрира собствен жанр и наличие на килима. Освен това Силвия Стойнева разгласи, че с оглед представянето в многобоя на надпреварата в Норвегия, както и в контролните на националните тимове, тя е определила, че Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се готвят за квалификацията за младежката Олимиада и двете в най-хубава форма директно преди надпреварата ще заминат за Москва.

Във втория ден на "ASKER CUP 2018г. " имахме представителки във всички финали. При дамите на обръч Марина Иванова се подреди - 4-та, а Анна Келман завоюва следващия златен орден за България.

Марина позволи неточности,но игра без да спести нищо от компликациите си и сподели доста качества, а Анна Келман за следващ път игра чудесно и заслужи успеха на уреда с оценка от 15.150 т.

Във финала на топка Елизабет Йовчева завоюва сребърен орден при девойките, а при дамите Галатея Герова се класира 3-та и взе бронзовия орден. И двете позволиха някои грешки, само че играха с амплитуда и храброст.

Във финала на бухалки при девойките Татяна Воложанина завоюва сребърен орден, като сподели необикновено сложни и забавни композиции, отлична пируетна техника и рискови и истински детайли.

При дамите във финала на бухалки Галатея Герова сподели сложна и забавна комбинация, имаше грешки и с оценка от 14.050 завоюва сребърен орден!
Във финала на лента при девойките Анна Келман позволи някои дребни грешки, само че се пребори за бронзовия орден.

В последния край в самостоятелната конкуренция - този на лента при дамите, Галатея Герова игра с доста въодушевление, позволи една забележима неправилност, само че изцяло справедливо сграбчи сребърния орден.

Финалите на този шампионат, както при дамите, по този начин и при девойките, бяха с по 6 участнички, като имаше представителки по една от страна.

Същевременно гимнастичката от Левски Рейчъл Стоянов с треньор Нешка Робева дебютира като представителка на Македония на шампионата в Норвегия при девойките. Тя зае 11-ото място в многобоя в събота и надлежно пето и шесто място във финалите на топка и обръч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР